Klaar

Ik ben zo klaar met jouw alles. Jouw schijnen en zijn. Jouw vermoeiende goed bedoelen. Jouw niet begrijpen, altijd anders zijn. Jouw nooit veranderende eigenwijs zijn.

Ik ben zo klaar met mijn proberen, dan weer boos zijn en ervan willen leren, en dat daarna alles wéér verkeerd. De sorry’s in mijn hoofd, mijn ongeloof dat wij ooit door één deur naar binnen. Ik zou wel opnieuw willen beginnen, maar keur al jouw toenaderingen af.

Ik ben zo klaar met jouw alles. Jouw lijken en zwijgen. Jouw zorgeloos verdwijnen. Alsof de wereld niet zal eindigen en wij ooit eindeloos naast elkaar. Is dat ook jouw verlangen? Of laat je het liever af en toe, niet te veel moeite?

Ik ben klaar met doen alsof het klopt, want kloppen doen we allang niet meer; we vallen zomaar met de deur het huis binnen en verzinnen dan een excuus om ons erachter te verstoppen.

Ik wil niet meer, ben er klaar mee. Steel jouw aandacht, maar negeer je vragen. Negeer je aandacht en steel de vragen voor je mond weg. We zijn klaar, maar niet met elkaar: blijven verbonden, ook al is het maar door onze wederzijdse verwijdering.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s