Hoog bezoek

Bird in Window - Mark Evans

Soms krijg ik hoog bezoek van boven. Een kat sluipt met gemak over het dak van mijn schuur. Meneer Mus zingt voorzichtig de eerste tonen van zijn serenade vanuit mijn raamkozijn. Een kinderstem roept me toe vanaf drie hoog, houdt niet op voordat ik zijn balkon heb gevonden.

Hoe zien zij mij van boven? Wanneer ik rondjes loop door de tuin, tien keer vergeet of ik nou wel of niet de deur op slot heb gedaan. Wanneer ik twijfelend voor mijn laptop zit, zes keer hetzelfde woord verwijder en dan toch maar laat staan. Wanneer ik al stuntelend met Maps mijn omgeving in kaart probeer te brengen, eerst twee keer de verkeerde kant op loop voordat ik kan gaan.

Vaak stel ik mij gerust met de gedachte dat iedereen het te druk heeft met zichzelf om mij op te merken. Al die levens buiten mijn bereik, waarom zouden ze bereid zijn mij iets van hun tijd te geven?

Maar zo af en toe krijg ik hoog bezoek van boven. Dat oog dat op mij rust kijkt me plots recht aan. Het lacht niet, het schreeuwt niet – het aanschouwt. Het beschouwt mijn leven vanaf boven, waar alles plotseling perspectief krijgt. En het hoeft ook niets te zeggen, want die blik zegt genoeg: je doet ertoe.

Foto: Bird in Window, Mark Evans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s