Misos in mineur

Jij kucht mijn gedachten in wolkjes uiteen. Een onzichtbare hand raapt ze bijeen. Alles wordt gezien, gehoord, geregistreerd – hoopt zich op in die mist van gedachten. Wat wordt er nog begrepen? De logica is ver te zoeken in een hoofd dat zo donker is.

Een schreeuw stuitert als een oneindige echo door mijn hoofd, maar jij luistert niet zolang mijn mond niets zegt. Mijn ogen vertellen je wat er kookt vanbinnen. Jouw blik blijft gesloten.

Ik probeer me te concentreren op alles behalve … Hoe meer ik me afsluit, hoe harder het zich aan me op komt dringen. Het klopt aan in mijn onderbewuste, baant zich een weg naar boven.

Misschien hoor ik wel dingen die normale mensen niet horen. Ik hoor het geniepige in het kraken van jouw schoenen, het sluwe in jouw kauwende kaken. Ik zie alle tinten grijs van sokken die langs elkaar wrijven. Misschien ben ik wel helderziend of zelfs wel helderhorend. Ik hoor alles behalve de melodie die alles samenbindt.

Mijn handen zoeken afleiding, mijn voeten bewegen mee. Ik moet weg, maar heb geen reden om te gaan. Waar voor anderen stilte is, hoor ik een beklemmende symfonie die me heel gedragen de adem ontneemt. Nergens is rust. Ik moet weg hier, maar waar naartoe? Mijn handen en voeten tasten de muur af, grijpen naar de deurklink.

Ik ben woedend, weet je dat? In mijn hoofd geef ik je de schuld van alles. Jij bent misschien niet het probleem, maar het probleem is in alles wat je doet. Natuurlijk, het zit in mijn hoofd. Wat doe je met een hoofd dat niet functioneert? Weggooien is zonde.

De wind stopt niet met huilen en vreemden hebben aan mij geen boodschap. Maar de eerste blaast nietsvermoedend het huis van de wolf omver en de laatsten kijken het beest recht in de ogen.

Jij blaast mijn gedachten op tot donderwolken. Ze pakken zich samen boven jouw hoofd. Het spijt me, ik wil niet boos zijn. Het spijt me, soms is het alsof je me geen keus laat. De zon breekt pas weer door als ik de kamer heb verlaten.

Ik ben al
de deur uit,
want uit mezelf
kan ik niet gaan.

O12 via Pixabay. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s